Yandaş -Veronica Roth #Artemis


Yandaş bitti. Ben de bittim. Gözlerim kızardı. Başım ağrıyor. Yazara sövüp bela okuyorum.

Bu kadar spoiler yedikten sonra olanların beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmemiştim. Okudukça gözlerim doldu. Hem seri bittiği için hem de bir çok kişinin bildiği olaydan dolayı. İçim Parçalanıyor!


Konuya değinmek gerekirse Kuralsız’ın sonundan kısa bir süreden sonra başlıyor kitap. Bizimkiler –Christina, Tris, Cara- Bilgelik yerleşkesinde gözaltındalar. Evelyn’nin önderliğinde Topluluksuzlar şehri ele geçirmiş durumdalar.

‘’Birinin korkularını, düşük zekasını ya da yalancılığını alırsanız… merhamet duygusunu da almış olursunuz. Birinin saldırganlığını alırsanız, dürtülerini de alırsınız ya da en azında girişimcilik yeteneğini törpülersiniz. Bencilliklerini aldığınızda kendilerini koruma güdülerini öldürürsünüz.''


Yönetimi ellerine almışlar ve kendilerine göre kurallar belirliyor. Mesela toplulukların elbiselerindeki renkleri kaldırıyorlar ve herkes karışık renkte giyiniyor. Ancak Tris, Tobias ve diğerleri bu durumdan pek hoşnut değil çünkü Chicago’da tam bir kargaşa havası var. Her şey birbirine girmiş durumda doğru düzgün bir düzen yok.

‘’Devrimi durduracağım.’’ diyorum.
Sağa döndüğümde Peter ardımdan geliyor.

Bunların sonucunda da bizimkiler şehirden ayrılmaya, çitin dışına çıkmaya karar veriyorlar. Çitin dışında ‘Uyumsuz’  hakkında bazı gerçekler, topluluk sisteminin amacının ne olduğu, çitin dışında insanların durumu nasıl, dünyanın durumu hakkında bir çok şey hakkında bilgiler öğreniyorlar. Bu bilgilerden bazıları cidden sarsıcı. Çok sevdiğimiz bir karakter hakkında şok edici bir gerçek öğreneceğiz. Bu bilgi bizi etkilediği kadar, o karakteri de etkiliyor.

Bu noktaya kadar yaptıklarım için affedilebilir miyim?
Affedilmek istiyorum.
Affedilebilirim.
Buna inanıyorum.


Yandaş’ın çoğunluğunu çit dışında geçirdik ve kitabın hem Tobias hem de Tris’in ağzından olmasından dolayı iki karakterin de neler yaptığını görüyoruz. Tobias’ın duygularına tanıklık ediyoruz.

Bu kitapta Tris’i kendini bulmuş bir biçimde buluyoruz. Bol bol Tobias’la aşna fişna sahneleri vardı. :P  Yazar bu kitapta açılmış o sahneler konusunda, her fırsatta öpüştüler. :P Karakterler arasındaki bağ daha da büyümüştü hepsi birbirine bağlıydı ve birbirlerine sahip çıkıyorlardı.



‘’Cesur ol.’’

O malum sahne ve devamını nasıl okudum bilmiyorum, gözüm sürekli yaşlıydı. Karakterlerin yaşadıkları duyguları gerçekten beni çok etkiledi. En sevdiğim karakterlerden birini kaybet bana çok koydu. Öl Veronica!



En sevdiğim serilerden biri daha bu şekilde son buldu, ilk kitabı daha dün okumuşum gibiyim. Kitabın sonundaki ‘2,5 Yıl Sonra’ bölümü çok hoşuma gitti. Zaman geçse de duyguların değişmeyeceğini gösterdi. Serinin bu şekilde son bulması hem hoşuma gitti hem de gitmedi. Duygularımı ifade etmek gerekirse giflerden anlayabilirsiniz. :'(
Bitirdiğim ilk saniyeler.
description
Bir Dakika Sonra Bittiğinde. :'(

Saatler Sonra.

Anlayacağınız etkisi hiç geçmedi hala böyleyim. :'(




12 yorum :

  1. Gifler süpermiş. :) Spoileri malesef yediğim için, son kitabı okuyasım gelmiyor resmen! Yazara ne desem az!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oku cidden çok daha fazla şey oluyor. :D

      Sil
  2. ama niye ölüyoo Triss :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü Veronica biç . -_-

      Sil
    2. Bencede ilk iki seri mütişş ama 3. Seride. Güzel ama veronica sonunu batırmış. Ama genede bence farklılık olmuş. Çok teşekkür ederiz veronica ;)))

      Sil
  3. Sonu cidden çok kötü bitti. �� gifler müthiş, anı anına yaşadım. Dolayısıyla yazardan nefret ediyorum. İyi bitirseydi ölürdü sanki. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkürler T_T Bence Veronica'nın bu şekilde bitirmesi farklılık oldu.

      Sil
    2. Ben instagramda dörtü takip ediyorum bi video paylaşmış. Videoda bir kızla beraber ama malesef bu kız tris değil.hayal kırıklığına uğradım resmen tris ölürken dört yanında olmuyor ve tris ölüdüğünü duyunca ( tabi haketti bunu dört )yıkılıyor ve trisi unutmak için seromla hafızasından silmeyr çalışıyor ama trisin arkadaşı cristina buna izin vermiyo çünkü trisi unutmasını istemiyor. Eğer bana inanmıyorsanız dörtün instagramdaki gerçek hesabı bu theojamesoffical bu hesaptan. O dedi im videoyu izleyebilirsiniz ama benim anlamadığım dört trisi bu kadar severken neden başka bir kızla beraber oldu?????? Lütfen!!!! Biri bu soruyu. Cevaplasın. LÜTFEN!!!!

      Sil
  4. Allegiant filmini http://tafdi.com/titles/show/2398-allegiant.html adresinden full hd izledim gerçekten müthiş bir film. herkese izlemesini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. TRİSS SONUNDA NEDEN OLÜYOR VE İKİNCİ BOLUM NE ZAMAN CIKACAK

    YanıtlaSil

İzleyiciler

Ne Okuyorum


goodreads.com

Çok Okunanlar

Kitap Bannerları

Across the Universe by Beth Revis
Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl
Benny Imura by Jonathan Maberry
Covenant by Jennifer L. Armentrout
Delirium by Lauren Oliver
Divergent by Veronica Roth
Gölge ve Kemik || Leigh Bardugo
The Infernal Devices by Cassandra Clare
Iron Fey by Julie Kagawa
Legend by Marie Lu
Maze Runner by James Dashner
Matched by Ally Condie
The Mortal Instruments by Cassandra Clare
Penryn & the End of Days by Susan Ee
Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan
The Seven Kingdoms by Kristin Cashore


Cinder

Açlık Oyunları || Suzanne Collins
The Eve Trilogy by Anna Carey
 Tahereh Mafi || Bana Dokunma / Shatter Me

Team Bannerları

Covenant by Jennifer L. ArmentroutHush, Hush by Becca Fitzpatrick
The Hunger Games by Suzanne CollinsIron Fey by Julie Kagawa
The Infernal Devices by Cassandra ClareMatched by Ally Condie
The Mortal Instruments by Cassandra ClareThe Selection by Kiera Cass
Shatter Me by Tahereh MafiUglies by Scott Westerfeld

Etiketler

2 Puan 2014 2015 2Mim 3 3 Puan 4 4 Puan 4.5 Puan 5 5 Puan 5. Dalga A Discovery Of Withes Açlık Oyunları Adam Adelice Aiden Ak Akiva Alex Alexandra Bracken Alina Allegiant AllyCondie America Amie Kaufmann Amor Nervosa Deliria Amy Andy Weir Anna Carey Annalise Aria Art3emis Artemis ArtemisYayınları Ash Aslı Dağlı Aspen Ateşi Yakalamak Augustus Aynı Yıldızın Altında Başlat Bea Bela Ben Benim Uzak Yıldızım BeniSeç Beth Revis Bilge Bilim Kurgu Bir Milyon Güneş Breathe . Brimstone Cadılar Cadıların Keşfi Caleb CassandraClare Cassie Cevap Christana Cinder CityofBones CityofHeavenlyFire ClARY Cumartesiİlk10 Cumatesiİlk10 ÇıkmasınıBeklediğimKitaplar Çırak Çirkinler Danielle Paige David Levithan Day Deborah Harkness DeliDolu Demir Kız Demir Kral Dex Diana Bishop Distopya Divergent DoganEgmont Dorothy Must Die DoSaB Dört Duman ve Kemiğin Kızı Dünyanın Gölgesi DvKK Efsane Eğer Yaşarsam Eksik Parça EpicReads Erik ErnestCline Etkinlik Evan Eve Evrenin Ötesi Fantasy Fire & Flood Four Gayle Forman GenniferAlbin Go! Kitap GodSpeed Goodreads HalfBad Hana Hazel Her Gün HollyBlack If I Stay Iko Illea Isaac İthaki İzlediklerim İzlediklerimiz Jace John Green Jost JulieKagawa Juliette June Kağıttan Kentler Kaidan Rowe Kan Şarkısı Kara Karanlık Zihinler Karou Katsa Kıyamet Sonrası KieraCass Kimera Kira Kitap Tanıtımı Kitap Tanıtımları KitapKurtlarıBlogTur KitapMimi KonuşanKitaplar Ky Labirent Lauren Oliver Leanansidhe Lena Mara Dyer Marie Lu MarissaMeyer Marslı Matthew Clairmont Maxon Meagan Spooner Meghan Meleğin Düşüşü Melek Mia Mik Mim Nathan Nefes New Beijing OASİS Olimpos Optik'inKitapBlogu Oz Büyücüsü Parçalanmış Dünyam Parodi Parzival Pegasus PegasusYayınları Penryn Po Prince Kai Puck Quuin Raffe ReadyPlayerOne Retelling Rick Yancey Ruby Sally Green Sam Samantha Shannon SarahCrossann ScottWesterfeld Seth Sonsuza Dek Soru SoruCevap Söyleşilerimiz Space Opera SpaceOpera Susan Ee SusanEe Tag Tally Tatlı Şeytan Tatlı Tehlike Tfios The 5th Wave The Bone Season The Darkest Minds TheBookSacrifice TheInfiniteSea These Broken Stars Tobias Top10 Tris Tudem Uğur Mehter Under The Never Sky Uyumsuz Uzaylılar-BilimKurgu-Distopya Vaelin Al Sorna Vampirella Veronica Rossi Veronica Roth Victoria Scott Video Warner Wouldyourather Xander YA Yandaş Yaratıcı Yayınları Yedi Krallık Yeni Dünya YeniHaberler Yetenek Yorumladıklarım Yorumladıklarımız Zuzana

Tık!

Ne Kadar Okumuşum?

2014 Reading Challenge

2014 Reading Challenge
Alican has read 62 books toward his goal of 70 books.
hide

Copyright © Fanboyun Günlüğü | Blogger Theme By Lasantha