Kumkurdu | Asa Lind



Kumkurdu ve devam kitapları benim genelde okuduğum kitaplardan çok farklı. Öncelikle kitap ders verici nitelikte bir çocuk kitabı. Küçük Prens gibi. Ama büyüklerin de içinden çok fazla ders ve anlam çıkaracağı bir kitap. Her kısa bölümde yeni bir ders alınan kitap.

Zackarina soru sorma çağının zirvesinde olan küçük bir çocuk. İstekleri ve beklentileri klasik bir çocuk gibi bitmiyor. Ancak bir gün evlerinin yanındaki kumsalda volkanların soğumasıyla oluşmuş Kumkurdu ile tanışınca bir çok yeni şey öğreniyor.


Kumkurdu sonsuz bir bilgiye sahip, her şey hakkında bilgisi olan bir yaratık. Kitapta da Zackarina'nın gün içinde yaşadığı sorunlar sonucu kafasına takılan soruları Kumkurdunun enfes cevapları ile okuyoruz.

Kitaplar kısacaktı ama beni tatmin etti. Alttan alta verdiği mesajlar ve küçük bir çocuğun akıl dolu soruları harikaydı.

Bu tarz bir kitap hakkında nasıl bir yorum yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Hani bazı kitaplar vardır bir cümlesini 2-3 kere okuduğunuz zaman anlarsınız, işte bu kitap da tam olarak onlardan.

Bence herkes kütüphanesinde bir kitabını bulundurmalı bu kitaplardan. Şahsen ben Kumkurdu kitaplarımı artık küçüklerime saklıyorum. :')


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder