Eleanor&Park | Rainbow Rowell -Pegasus Yayınları

*



Ben genellikle genç yetişkin kitaplarını pek sevmem. Hatta neredeyse okuduklarım arasında 5 kitaptan ancak 1’ini cidden severim. Zaten genellikle fantastik-bilim kurgu okuyucusuyum.

Eleanor&Park ise nadir olarak çıkmasını dört gözle beklediğim kitaplardandı. Rainbow Rowell hakkında çok şey duymuştum ve artık çıksa da biz de okusak havasındaydım. Uzun bir bekleyiş sonunda kitap satışa çıktı. Mutlu muyum? Evet.

Artık şu ciddi kısımları geçip kendim olabilirim sanırım. :S Öncelikle daha kitabın kapağını görür görmez sulanan arkadaşlarım olduğundan, hatta ve hatta kitabın 80’li yıllarda geçtiğini söylediğimde tanıdığım +40 teyzelerin sulandığına bile şahit oldum. Bu hepimizin başarısıdır arkadaşlar. :’’)

Tabi ki de onlara vermedim kitabı ve bulduğum her ortamda –otobüs, laboratuvar masaları vs.- okudum. Sanırım bu kitabı ciddi anlamda sevmeme bağlı. Eleanor ve Park o kadar tatliş ve o kadar harika karakterler ki… :’’)

Eleanor üvey babası ile sorunları olan ve kendisinden yaşça küçük kardeşlere sahip olan ergenlik döneminde bir kız. Ayrıca kilo problemleri ve insanların dikkatini çeken kızıl saçları var.


Park ise arkadaş ortamında genellikle sessiz, çizgi roman aşığı ve Kore uyruklu bir ergen –aslında ergen demek istemiyorum ama tam genç sayılmazlar. İkisinin arası sayılıyorlar. Anlayın işte aman skddf.-

Eleanor ailesinin yaşadıkları yerden başka yere taşınmaları sonucu başka bir lisede okula devam eder. İlk gün serviste zor anlar yaşayan Eleanor’a Park istemese de yardım eder. Tanışmaları da bu şekilde olur.


Daha sonra bu ikili birbirlerinden ne kadar da uzak durup hazzetmeseler de aralarında bir şeyler başlar. *FEELS* Kitapta o kadar güzel anlar var ki… :’’) Mesela Eleanor’un gizli gizli Park’ın çizgi romanlarını okuması ve Park’ın bunu farketmesi üzerine, sırf Eleanor okuyabilsin diye sayfaları yavaş yavaş çevirmesi, sadece sabahları otobüste okuması gibi. :’’)

Şimdi kitabın bu kadar güzel şeyleri söyledim ama kitapta tek bir sorun vardı. BU KİTABIN SONUNU ANLAMADIM? YAZAR BİR AÇIKLAMA YAPSIN. N’OLUR. TŞK.

Yani cidden anlamadım. Öyle bir şekilde bitti ki… Nasıl açıklanır bilemiyorum. Ya yazar bizim hayal gücümüze bırakmak istedi ya da aklında başka planlar var. Hayırlısı. xD


Kitabı genel olarak cidden sevdim, her bir satırından her bir kelimesinden zevk aldım ve Rainbow’un diğer kitaplarını da okuyacağım. Sanırım bundan sonra Fangirl gelecek. Bekleyip göreceğiz.


1 yorum:

  1. http://kitaptanitimlari.com/yeni-yil-hediyesi-25-kitap-ucretsiz-yorumsuz-indirme-linkleri.html

    YanıtlaSil