Altın Oğul | Pierce Brown



Öncelikle. Bu kitabı yazan Pierce Brown, bu kitabı okuyan ben, kitabın içindeki karakterler ve özellikle o 3-5 adiden nefret ediyorum. O son 5 sayfadan da nefret ediyorum. Sen tüm kitap bizi şaha kaldır, oradan oraya koştur, yeri geldi mi güldür yeri geldi mi sinirlendir, yeri geldi mi yaşanacak olaylardan dolayı bizi korkuya düşür.

O SON 5 SAYFA NEYDİ.


Mümkünse birisi yüksek oranda eter ile beni bayıltıp, Morning Star çıkana kadar uyuta bilir mi? Öldürse de olur. Hayır demem şu an.

Kitabı okurken o kadar yoğun ve derin duygularım yaşadım ki... Bu kitapta her şey daha da bir derinleşmiş, her duygu, her düşünce daha da bir ağırlaşmış. Okuduktan sonra düşündüren hale gelmiş. Zaten akıcılığı ve 483 sayfa boyunca kesintisiz bir aksiyon olmasından bahsetmiyorum bile. Ha, bu aksiyon da öyle boşa yazılmış değil. Dolu dolu, zekice. İlk kitap bile yazılmadan zekice kurgulandığı belli olan ama şimdi okurların kalbini söküp, kanını emecek cinsten bir kurgu.

Sanırım daha fazla duygularıma değinmeyeceğim. O sondan sonra kitap hakkında uzun uzun düşüneceğim ve etkisini atlatamayacağım. Okuduklarımı sevsem de bu kitaptan sonra bir süre boş gelecekler gibi. Entrikanın dibini yaşadım resmen.

Dostlukları kurmak dakikalar, kırmak saniyeler ve onarmak yıllar alır.

İkinci kitap ilk kitaptan üç yıl sonrasında başlıyor. Yani bir zaman atlaması mevcut. Yeni karakterlerin bir anda olaya dahil olması biraz kafa bulanıklığı yaratsa da zamanla alışıyorsunuz.

Darrow ilk kitaptaki Enstitü'den sonra şimdi de Akademi'de unutulmaz başarılar elde etme peşinde. Yine Kızılları kurtarma uğruna yapmadığı fedakarlık ve çekmediği acı yok. Bu kitapta ciddi anlamda çok şey oldu ve o sondan sonra neler olacak aklım almıyor.

Üçüncü kitap yüksek ihtimalle bittiğinde sessizce bir yerlerde acı falan çekerim... Ama eğer bu kitabın üzerine üçüncü kitap nasıl bir şey olur hayal bile edemiyorum. Kitabı elime aldığımda bir jilet çekip Altın vari şekilde boğazımı kesmezse şaşmam. Ona razıyım, sırf çıksın. :'(

Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Farkındayım pek kitaptan bahsedemedim ama edemem. Her olay birbirleriyle bağlantılı ve 3256454848 tane olay olduğu için hangi birinden bahsedip, spoilersız çıkabileyim?

Şimdilik üçüncü kitaba kadar alttaki ruh halinde olacağım. #currentmood



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder