Yaz Kılıcı | Rick Riordan -Dogan Egmont



Kitap: Yaz Kılıcı
Seri: Magnus Chase ve Asgard Tanrıları -1
Yazar: Rick Riordan
Yayın Tarihi: 7 Ekim 2015
Yayınevi: Dogan Egmont

Rick Riordan bey amca İskandinav Mitoloji ile ilgili bir seri yazacağını açıkladığında cidden heyecanlıydım, sonra öğrendim ki bizim Percy Jackson’dan Annabeth bu seride kendini gösterecek. Yani 10 kitap Percy Jackson üzerine ‘’Acaba yine mi Percy?’’ oldum. -Sevmediğimden değil sadece Rick’in fazla abarttığını düşünüyorum.-

Ancak beklediğim gibi olmadı, evet Annabeth’i gördük ama çok da etkisi yok bu seride. Kıyıdan köşeden etki etti. Asıl karakterimiz Magnus Chase. Annesini ilginç bir kazada kaybetmiş, babasını hiç tanımayan ve son 2 yıldır sokakta yaşayan evsiz 16 yaşında bir genç.


Biraz Percy Jackson’ı anımsattığının farkındayım ama emin olun okuduğunuzda çok daha farklı hatta ÇOK DAHA İYİ olduğunu göreceksiniz –üzgünüm Percy-. İlk kitap Yaz Kılıcı’nı okurken her sayfasından ayrı bir zevk aldım ve aşırı derecede eğlendim. Kitap her şeyiyle mükemmeldi –o kağıt kalitesini her şeyin içine katmıyorum çünkü her şey bile değil, ne olduğunu çözemedim .s -.

İskandinav Mitolojisi Yunan Mitolojisine göre ciddi anlamda daha karışık. Zaten kitap başladığında bazı şeyleri anlamıyorsunuz ama okudukça her şey kafanıza yerleşiyor. Valhalla, Valkyrie, Ragnarok vs gibi terimleri zaten Rick’in uyarlayış tarzına değinemiyorum çünkü adam Valhalla olayını öyle ilginç ve eğlenceli bir hale getirmiş ki hayranlığımı bir üst seviyeye taşımadan edemedim. :’)

Bu arada hiç kitapta geçen olaylardan bahsetmemişim. Ana olay şu şekilde. Kılıcı bul, Ragnarok’u engelle. Ragnanok’u şöyle açıklayayım; İskandinav Mitolojisi’nde yer alan kıyamet ve 9 Dünya’nın Loki-Dev Ordusu ile Odin ve Askerlerinin yapacağı savaş sonucu yok olması ile son bulacak olay. İşte Magnus’da bu olaylara bulaşıyor ve nasıl olduğunu kitabı okuyup öğrenin. xD

Ayrıca bu seride sevdiğim bir diğer şey ise karakterler oldu Samira El-Abbas, Hearthstone, Blitzen ve Thor’un esprilerine –evet Thor değil, sadece esprileri- bayıldım. Hepsinin yeri bende çok ayrı. Kitabı bitireli bir kaç gün oldu ama hepsini cidden özledim. Kitabı tekrar okuyasım var.

Blitzen'i hiç siyahi olarak düşünmemiştim ki sanırım kitapta da öyle demiyordu. o.O

Serinin devamı hakkında bilgi vereyim birazda, serinin adı Magnus Chase ve Asgard Tanrıları, ilk kitap Yaz Kılıcı ve ikinci kitap –Spoiler- thorunçekici –Spoiler-. İkinci kitap 4 Ekim 2016’da Amerika’da satışa çıkacak ve bizde de bir kaç gün sonra satışa çıkar zaten. Umarım yine Esen abla çevirir çünkü çevirisi cidden çok güzel olmuş, sanki Rick direk Türkçe yazmış gibi. :’)


Lafın kısası ben cidden sevdim kitabı, 2015 yılı favorilerim arasında kesin yer alacak. Umarım seri devamında bozulmaz ve aynı şekilde devam eder.


2 yorum:

  1. iyi günler bir kitap aşığı olarak blog gezerken burayı buldum elinize emeğinize sağlık. başarılar diliyorum. amatör olarak yaptığınız bu blogdan para kazanmak isterseniz lütfen bana ulaşın saygılar. tuncmert1515@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumlamışsınız, teşekkürler. Blog yazarlığınuzda başarılar

    YanıtlaSil