Yeniden.

Paylaştığım son gönderiye dönüp baktığımda üzerinden tam iki yıl geçmiş olması beni üzüyor ama bu iki yıl içerisinde aklımdan bloguma dönmek gibi bir fikir asla geçmedi. Ya üşendiğimden ya da vaktim olmadığından bu fikri aklıma hiç getirmedim. Suçlu tamamen benim burada.

Geçen koca iki yılda kitap okumaya fazla vakit bulamadım. Üniversite sınavına girdim, olmadı tekrar çalışmak zorunda kaldım ama sonunda şu an isteğime ulaşmış durumdayım. Hedeflerime teker teker ulaşmış olabilirim ama şimdi de kitap okuyamıyorum. Hangi kitabı elime alsam 50 sayfa sonrasını göremez oldum, galiba bünyem test kitaplarına fazla alıştı. Zamanla bunu da kırarım diye umuyorum.

Artık bloga geri dönmeye çalışacağım çünkü ben bu bloga ilk başladığım zamandan bu yana birçok güzel insanla arkadaş oldum. Hepsiyle arkadaşlığım yıllar içinde o kadar güzel ilerledi ki bu arkadaşlıkların blog sayesinde olduğunu bile hatırlamıyorum -sanki her gün okulda gördüğüm arkadaşlarımla kurduğum samimiyeti gösterebiliyorum. Bloga oldukça çok şey borçluyum.

Uzun bir süre sonra bloga gönderi girdiğimde kimler okur kimler okumaz şu an hiç bilmiyorum çünkü kitap yorumu ya da bu tarz paylaşımların yapıldığı ortamlar bloglardan çok Instagram ve Youtube’a kaydı ama ben yine de ara verdiğim süre içerisinde neler yaptım bahsetmek istiyorum. Sonuçta bu blog benim içimi dökebildiğim kendi özgürlüğümü bulduğum kişisel alanımda.

Yazının başında da dediğim gibi üniversite sınavına girdim. Birçoğumuzun da bildiği üzere sınavda yüksek sıralama yapmak için zeka gerekiyor ama olay tamamen inekleyeme bağlı. Sistem tamamen eşitsizlikler üzerine kurulmuş durumda ve sınava giren herkes aynı yoldan geçmiyor. Bunu birinci elden deneyimledim, güvenebilirsiniz. Sonuç olarak hedeflediğim yere ulaştım. Şu an ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim görüyorum. 

Bu noktaya kadar geldiğim dönemde kendimi tamamen buldum. Aslında kim olduğumu daha yakından tanıdım. Ne olmak istediğime, hayatta neler yapmak istediğime karar verdim ama her yaş farklı bir deneyim getirdiği için kararlarım da değişebilir elbette. Belki bundan iki yıl sonra buna benzer bir yazıyla çok farklı düşüncelerimi anlatacağım.

Kısacası bundan sonra tekrar buralarda olmayı düşünüyorum. Okuduğum kitaplar, izlediğim filmler ya da dizeler ve ya dinlediğim müzikler üzerine yazılar yazmaya devam edeceğim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder